EKG vizsgálat

Az EKG vizsgálat (elektrokardiográfia) segít az szív elektromos aktivitásának felmérésében. Gyors és fájdalommentes eljárás, szakemberünk precízen értelmezi az EKG eredményeit, hogy hozzájáruljanak az egészsége pontosabb megértéséhez és diagnosztizálásához.

Az EKG rendelés délután is elérhető!

Felnőtt és gyermek EKG rendelésünkön akár műtétekhez, jogosítvány hosszabításhoz alkalmassági vizsgálathoz, egészségügyi kis könyv kiállításához, illetve panaszok esetén nyújtunk megfelelő időintervallumon belül, várakozás nélküli megoldást.

Az EKG vizsgálat során a szív állapotáról kapunk pontos képet az elektromos aktivitásán keresztül.
Ez egy teljesen fájdalommentes, már szinte alapvető vizsgálati módszer a kardiológiában, ami a percenkénti szívverések számát adja meg, de a szív ingervezetési zavarairól, ritmuszavarairól, szívizomzat károsodásáról, a szervezet aktuális stressz-szintjéről is információt ad.

12 elvezetéses EKG vizsgálat:

Az EKG a végtagokon és a mellkason elhelyezett elektródákból gyűjti össze az elektromos jeleket, amiket a készülék átalakít és papírszalagra rajzolt görbék formájában jelenít meg. A vizsgálat során kimutatható a percenkénti szívverések száma, szabályossága, a szív ingerképzése, ingerületvezetése, esetleges károsodása és a ritmuszavarok is. Információt kaphatunk többek között a szívet alkotó kamrák falának nagyságáról, az alkalmazott gyógyszerek szívműködést befolyásoló tényezőiről vagy nemkívánatos mellékhatásairól. A vizsgálat ezen kívül alkalmazható még a veleszületett vagy szerzett vezetési zavarok, ritmuszavarok, elektrofiziológiai eltérések feltérképezése céljából is, éppen ezért a nyugalmi EKG vizsgálat kikerülhetetlen része egy kardiológiai kivizsgálásnak.
A CSEPELI MAGÁNLABORBAN használt 12 elvezetéses EKG jelenleg használt legmodernebb vizsgálat, ami így a lehető legpontosabb képet nyújtja a szív aktuális állapotáról.

Ára: 7.000 Ft

Hogyan zajlik az EKG vizsgálat?

A nyugalmi EKG vizsgálat közben a páciens hanyatt fekszik, csuklóira és bokáira fémelektródát rögzítünk. A vizsgálat közben 8 elektródát helyezünk a mellkasra és 4-et a karokra és a bokára.
Fontos a beteg nyugalmi állapota – amit akár pár perc pihenéssel elérhetünk, mert a vizsgálat előtti fizikai aktivitás (pl. rohanás) módosíthatja az EKG görbét. Az EKG vizsgálat közben a páciens nem mozoghat, és nem beszélhet, mert a mérés pontosságát károsan befolyásolhatja. Számos esetben az EKG jel csak felveti bizonyos betegségek gyanúját, amit majd egyéb vizsgálatokkal kell a szakorvosnak igazolnia vagy kizárnia.

Felkészülés az EKG vizsgálatra:

A vizsgálat semmilyen előkészületet nem igényel, teljesen fájdalommentes. Az EKG vizsgálat beutaló és sorbanállás nélkül igénybevehető telefonos egyeztetést követően.

Miért válasszon minket?

Fontos azonban megjegyeznünk az EKG tényleges kiértékelése ORVOS feladata!

Kérdése van, időpontot foglalna?

Forduljon hozzánk bizalommal, készséggel állunk rendelkezésére!

Csepeli Magánlabor cím:

1212 Budapest, Kossuth Lajos u. 142.

Telefonszám:

+36 70 227 5633

Email cím:

csepelimaganlabor@gmail.com

Facebook:

Csepeli Magánlabor

Ma van szerda 12:36Jelenleg zárva vagyunk, de ONLINE, vagy facebookon most is be tud jelentkezni hozzánk!

Vérvétel és minta leadás időpontok:

Hétfő: 6.00-11.30

Szerda: 6.00-11.30

Péntek: 6.00-11.30