Gyermek vérvétel

Gyermekvérvételünk kifejezetten a kis betegek igényeire van szabva. Tapasztalt és gyengéd szakembereink gondoskodnak arról, hogy a gyermek vérvétel kellemes és stresszmentes élmény legyen.

Gyengéd, barátságos és stresszmentes vérvétel

Előfordulhat, hogy már kisgyermekkorban szükség lehet vérvételre. Hogyan támogathatjuk gyermekünket, hogy a legkevésbé maradjon rossz élmény a vérvétel? A gyermekek vérvétele nehezebb a felnőtt vérvételnél. Az ő vénájuk jóval vékonyabb és érzékenyebb, ezért speciális tudást, nagyfokú tapasztalatot és megfelelő hozzáállást igényel mintavételük.

Pár jó tanács a gyermekek vérvételéhez:

Szakértők szerint nagyon fontos és döntően befolyásolja a gyermek viselkedését a szülő hozzáállása: ha azt látja, hogy a szülő maga is bizonytalan, fél, izgul, aggódik, akkor ez a viselkedés rá is átragad. A szülő magyarázza el gyermekének, hogy mi fog történni a vérvétel során. Korának megfelelő módon próbálja felkészíteni a  vizsgálatra. El kell Neki mondani, hogy miért van szükség a vizsgálatra és mire számítson a vérvétel során. Ez különösen fontos, hiszen a szülő az első számú bizalmi forrás a gyermek számára, ezért őszintén el kell elmondania a vérvétellel járó esetleges kellemetlenséget. A beavatkozás során nem éri meglepetés és csalódás sem ha tudja, mire kell felkészülnie. Tehát nyugodtan mondja meg a gyermeknek, hogy egy picit fájni fog, de gyorsan túl esnek, rajta és hamar elmúlik a fájdalom érzése is. Mindenképp beszéljen hozzá, meséljen neki, nyugtassa őt a szavaival.

Arra különösen figyeljen, hogy a gyermek ne érezze az Ön feszültségét, idegességét, esetleges félelmét, mert rendkívül érzékenyek és pillanatokon belül “átragadnak” a gyermekre ezek a negatív érzések. Az is egy jó módszer lehet, ha megpróbálja valami olyan tevékenységhez hasonlítani például a beavatkozás hosszát, amit a gyermek ismer (pl. amíg elmondjuk a verset/ mondókát).

Így zajlik a vérvétel:

– A vérvétel a könyökhajlatból történik a legtöbb esetben, esetleg kézfejből. A gyereket a szülőnek jól kell tartania vérvétel közben. A vérvétel után a kart kinyújtva kell tartani kb. 5 percig, elkerülendő a bevérzést.

– Fontos továbbá, hogy az orvos kéréseit tartsuk be. Az otthoni lelki felkészítés mellett fontos, hogy éhgyomorra menjenek a gyerekek a vérvételre, a bevitt folyadék csak víz vagy cukormentes tea lehet.

Kérdése van, időpontot foglalna?

Forduljon hozzánk bizalommal, készséggel állunk rendelkezésére!

Csepeli Magánlabor cím:

1212 Budapest, Kossuth Lajos u. 142.

Telefonszám:

+36 70 227 5633

Email cím:

csepelimaganlabor@gmail.com

Facebook:

Csepeli Magánlabor

Ma van szombat 22:44Jelenleg zárva vagyunk, de ONLINE, vagy facebookon most is be tud jelentkezni hozzánk!

Vérvétel és minta leadás időpontok:

Hétfő: 6.00-11.30

Szerda: 6.00-11.30

Péntek: 6.00-11.30