SARS-CoV-2 IgG antitest szerológiai vizsgálattal

Az IgG antitest vizsgálat lehetővé teszi az immunitás meghatározását az adott kórokozóval szemben. Ez a vizsgálat segít azonosítani, hogy korábban volt-e valaki fertőzött vagy védettséget szerzett-e egy adott betegséggel szemben.

SARS-CoV-2 IgG meghatározás

A teszt a SARS-CoV-2-vel fertőzött beteg immunrendszere által termelt specifikus IgG antitesteket mutatja ki. A szerológiai tesztek, a fertőzést követően, amikor még nem indult meg a beteg szervezetében az ellenanyag termelés, 10-14 napos intervallumban negatív értéket adnak, így nem alkalmasak a fertőzés kimutatására a fertőzöttség korai szakaszában. Azonban alkalmasak a már ennél hosszabb ideje fennálló, vagy lezajlott fertőzés detektálására.Az IgG antitestek perzisztenciája lehetővé teszi azoknak a korábban megfertőződött betegeknek az azonosítását is, akik felgyógyultak a betegségből és valószínűsíthetően immunissá váltak rá.Valamint azon személyek is kiszűrhetők, akik tünetmentesen estek át a fertőzésen és valószínűsíthetően kialakult szervezetükben az immunitás. 

Azon személyek esetében akiknél SARS-CoV-2 IgG vizsgálat pozitivitást mutat, náluk elhagyható a költségesebb PCR vizsgálat. Mivel azonban jelenleg nincs sok adat az esetlegesen szerzett immunitás fennmaradásának időtartamáról, a szerológiai teszteket az első pozitív eredményt követően, ismétlő jelleggel, időszakosan érdemes elvégezni.
A vizsgálathoz nem elégséges az ujjbegyből vett vér, a laboratóriumi vizsgálathoz vénás vér szükséges. 

Az eredmény kiadás 2 munkanapon belül történik.
Igazolt vizsgálati adatok szerint az RNS és az antitest kimutatására irányuló vizsgalatok kombinálásával > 99%-os érzékenység érhető el.

Ára: 15.000 Ft

Kinek ajánljuk?

Azoknak akik épp visszatérnek a közösségbe, újra munkába állnak, hiszen ha már átesett a fertőzésen – akár tünetmentesen- akkor nem kell félnie a megbetegedéstől.

Mintavételi eszközt és a vizsgálatot CSEPELI MAGÁNLABOR vérvételi pontján tudja igényelni: H-SZ-P: 6-12 H KÖZÖTT

Kérdése van, időpontot foglalna?

Forduljon hozzánk bizalommal, készséggel állunk rendelkezésére!

Csepeli Magánlabor cím:

1212 Budapest, Kossuth Lajos u. 142.

Telefonszám:

+36 70 227 5633

Email cím:

csepelimaganlabor@gmail.com

Facebook:

Csepeli Magánlabor

Ma van kedd 4:01Jelenleg zárva vagyunk, de ONLINE, vagy facebookon most is be tud jelentkezni hozzánk!

Vérvétel és minta leadás időpontok:

Hétfő: 6.00-12.00

Szerda: 6.00-12.00

Csütörtök: 16.00-19.00 (délután)

Péntek: 6.00-12.00