TISZTELT VENDÉGEINK

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a CSEPELI MAGÁNLABORUNKBAN ELÉRHETŐ:

A SARS-CoV-2 IgG antitest szerológiai vizsgálattal.

SARS-CoV-2 IgG meghatározás:
A teszt a SARS-CoV-2-vel fertőzött beteg immunrendszere által termelt specifikus IgG antitesteket mutatja ki.


A szerológiai tesztek, a fertőzést követően, amikor még nem indult meg a beteg szervezetében az ellenanyag termelés, 10-14 napos intervallumban negatív értéket adnak, így nem alkalmasak a fertőzés kimutatására a fertőzöttség korai szakaszában.

Azonban alkalmasak a már ennél hosszabb ideje fennálló, vagy lezajlott fertőzés detektálására.
Az IgG antitestek perzisztenciája lehetővé teszi azoknak a korábban megfertőződött betegeknek az azonosítását is, akik felgyógyultak a betegségből és valószínűsíthetően immunissá váltak rá.
Valamint azon személyek is kiszűrhetők, akik tünetmentesen estek át a fertőzésen és valószínűsíthetően kialakult szervezetükben az immunitás.

Azon személyek esetében akiknél SARS-CoV-2 IgG vizsgálat pozitivitást mutat, náluk elhagyható a költségesebb PCR vizsgálat.

Mivel azonban jelenleg nincs sok adat az esetlegesen szerzett immunitás fennmaradásának időtartamáról, a szerológiai teszteket az első pozitív eredményt követően, ismétlő jelleggel, időszakosan érdemes elvégezni.
A vizsgálathoz nem elégséges az ujjbegyből vett vér, a laboratóriumi vizsgálathoz vénás vér szükséges.

Az eredmény kiadás 2 munkanapon belül történik.
Igazolt vizsgálati adatok szerint az RNS és az antitest kimutatására irányuló vizsgalatok kombinálásával > 99%-os érzékenység érhető el.

ÁRA: 15.000 FT 

Kinek ajánljuk?

Azoknak akik épp visszatérnek a közösségbe, újra munkába állnak, hiszen ha már átesett a fertőzésen – akár tünetmentesen- akkor nem kell félnie a megbetegedéstől.

Mintavételi eszközt és a vizsgálatot CSEPELI MAGÁNLABOR vérvételi pontján tudja igényelni:

1211 BP. KOSSUTH L. U. 142.
H-SZ-P: 6-11 H KÖZÖTT

BEJELENTKEZÉS: 06-70/227-5633 SZÁMON 11-16 H KÖZÖTT VAGY ONLINE